top of page

Villa Lehikko

Hämevaara, Vantaa

 

Rinnetontille rakennettu 2-kerroksinen omakotitalo kivikellarilla. Lisäksi kohteessa  pihavarasto ja autokatos, sekä erillinen pihasauna sauntaupineen. Kokonaisneliöt n. 217m2

 

Rakennusten julkisivu on siperianlehtikuusta, joka harmaantuu ajan myötä.  

Arkkitehtisuunnittelun tähän kohteeseen toteuttivat Mia Lehikoinen ja Kolu-arkkitehdit.

 

Tämän kohteen työvaiheista pääset näkemään lisää täältä linkistä:

Villa lehikko
Vesirttaantie

Vesirattaantie

Lommila, Espoo

Toteutimme Vesirattaantielle rakennusprojektin, joka sisältää neljä paritaloa ja kahdeksan 2-kerroksista, noin 130 neliöistä huoneistoa pihavarastoilla.

 

Kohteen rakennustyöt saatiin toteutettua tehokkaasti, sillä talot ovat keskenään hyvin pitkälti samanlaisia. Jokainen asunto rakennettiin kuitenkin asiakkaiden mieltymysten ja toiveiden mukaisesti. 

 

Ulkovuorena rakennuksissa yhdenmukainen pystypuuverhous.

Mäensyrjä

Westend, Espoo

 

Noin 200-neliöinen 2-kerroksinen kivitalo, jonka toteuttamisessa myös lasin käyttö seinämateriaalina on tullut tutuksi. Talon ulkovuorena on rapattu harkkoseinä ja ulkomuodon kruunaa suuret lasikaiteilla varustetut parvekkeet.

 

Vaikka rakennus on kivirunkoinen, käytettiin rakenneratkaisuissa paljon myös teräspilareja- ja palkkeja suuresta lasipinta-alasta johtuen. Kohde sisälsi siis erittäin paljon tarkkaa suunnittelua ja detaljiikkaa.

Mäensyrjä
Liukkalan tila

Liukkalan tila

Lammi, Hämeenlinna

 

Kesällä 2023 toteutimme Liukkalan kasvavalla maitotilalla uuden laakasiilon rehun säilöntään. Laakasiilon seinäosuudet ladottiin LAMMI-valuharkosta. Siilon pohja valettiin asiaan kuuluvalla tavalla kaadolle, jotta rehun puristenesteet saadaan ohjattua hallitusti kaivon kautta umpisäiliöön. Laakasiilon rakennustyöt maanrakennustöineen saatiin toteutettua viikossa.

Liukkalan tilalla on syksyn 2023 aikana tehty siirtymää uuteen lypsyrobottijärjestelmään ja tämän myötä olemme toteuttaneet muutostöitä navettarakennuksen pohjaratkaisuissa. Muutostöiden tavoitteena on eläinten turvallinen ja esteetön kulku ja elämä niiden omassa elinympäristössään. Tällä tilalla on ollut hienoa havaita se, että kaikki kehitystyö pohjautuu ajatukseen, jossa maitotilan keskeisin tekijä, eli eläimet ja niiden hyvinvointi tulevat aidosti huomioiduiksi.

Liukkala_ilmakuva_edited_edited.jpg

Luuvankulma

Laaksolahti, Espoo

Yksikerroksinen 145 neliöinen omakotitalo isolla autokatoksella ja pihavarastolla. Lisäksi erillinen, noin 20 neliöinen saunarakennus, jossa kylpyosaston lisäksi hyvin työhuoneeksikin soveltuva saunatupa. 

Talossa on hengittävä puurakenne, ontelolaatoilla toteutettu tuulettuva alapohja ja ulkoverhouksena kuultovärjätty puupaneeli, jota useissa leveyksissä ja sekoitettuna.  Katteena klassinen musta lukkosaumapelti.

Tässä kohteessa suomalainen puu pääsee rakennus- ja pintamateriaalina oikeuksiinsa.